De stage van Rik en Bram

Gedurende 10 weken liepen Rik en Bram stage bij Consultday. Hoe beviel de stage? En wat hebben ze ervan geleerd?  Lees het hier!

1. Hoe is jullie stage bij Consultday bevallen?

Goed! Tijdens de stage van 10 weken hebben wij onderzoek gedaan hoe TechCoach het best vormgegeven kan worden vanuit HR perspectief. Een interessante opdracht waar we met veel enthousiasme mee aan de slag zijn gegaan. Verder heeft Consultday een leuk en betrokken team die we met regelmaat ook face-to-face hebben gesproken. Het was een fijne samenwerking!

2. Wat kwam uit jullie onderzoek naar voren?

Voor ons advies hebben wij de doelgroep (technische studenten) verder onderzocht. Van de ondervraagde studenten bleek maar liefst 67% geïnteresseerd te zijn! Ook hebben wij onderzoek gedaan naar arbeidsrechtelijke vraagstukken en hebben wij verschillende HR processen vormgegeven zoals recruitment, instroom en performance.

3. Wat hebben jullie geleerd?

De stage heeft ons geholpen om als HR professional nog beter vanuit de organisatie te denken. Daarnaast heeft Corona ons geleerd hoe het is om te werken bij een organisatie op afstand. Ook heeft het ons geholpen om ons analytisch vermogen te vergroten, beter out-of- the-box te denken en hebben wij geleerd om bij het uitvoeren van een onderzoek een stap verder te denken.

4. Waarom raad je iemand aan TechCoach te worden?

Tijdens het onderzoek zijn wij eigenlijk steeds enthousiaster geworden over de functie. Het is een leuke bijbaan waarin je veel praktijk kennis kan op doen en die makkelijk te combineren is met je studie. We raden het dan ook iedere student met een technische achtergrond aan om zich aan te melden als TechCoach.

Contact
Wil je meer weten? Klik dan hier voor de infographic van TechCoaches. Wil je zelf aan de slag als TechCoach of kan je wel een TechCoach gebruiken? Stuur dan een mail naar info@consultday.nl of app/bel naar 06-83928271.